top of page

ONKO TAPOJEN MUUTTAMINEN VAIKEAA?

Olet ehkä kokeillut muuttaa jonkin tavoistasi mutta alkuinnostuksen jälkeen olet ehkä palannut takaisin vanhaan tuttuun tapaan toimia. Tämä johtuu siitä että olet tiukasti sidoksissa omaan tarinaasi, identiteettiisi, totuttuun tapaasi olla sinä. Sen takia uuden tavan omaksuminen pysyvästi käytäntöön tuntuu aluksi haastavalta, mielesi ja kehosi kärsii vieroitusoireista, mutta kuten autolla ajon oppiminen, se helpottuu toiston kautta ja pian uudet tavat muuttuvat automaattiseksi, osaksi sinua, ihan kuin olisit toiminut aina näin.  

-Tieto ilman kokemusta on filosofiaa ja kokemus ilman tietoa on tietämättömyyttä- Joe Dispenza

Olen aina ollut kiinnostunut tiedon laittamisesta käytäntöön, miksi toiset onnistuvat siinä ja toiset jäävät puheen asteelle. Ahmin jatkuvasti tietoa aivotieteestä, NLP:stä, mindfulnesista, narratiivisesta terapiasta sekä nautin tarkkailla niin itseni kuin muiden tapaa tehdä muutoksia elämässään.

 

Sertifioiduista Coaching koulutuksista olen oppinut erilaisia viitekehyksiä, joiden avulla opittujen taitojen käytäntöön vieminen helpottuu, mahdollistuu ja ennen kaikkea muutos on kestävä.

TTT-METODI

Viitekehys transformaatioon

Halusin rakentaa itselleni viitekehyksen kun autan asiakkaitani elämän uudistamisessa, jotta se selkeyttäisi ja helpottaisi muutoksen haastavuutta. Erityisesti opiskeluni  Stephen Coveyn ja Tony Robbinsin valmennusohjelmissa auttoivat minua tiivistämään ja yksinkertaistamaan muutoksen onnistumisen kolmeen avaintekijään, tarinaan, tunteisiin ja toimintaan. Tästä syntyi TTT-Metodi (engl. SEA-method) jossa aivot ja keho ohjelmoidaan uudelleen erilaisten harjoitteiden kautta, samalla mahdollistaen elämäntapa muutokset joiden avulla voi kokonaisvaltaisesti uudistaa minkä tahansa elämänalueen.

Tapamme tarinoida.

Metodin avulla keskitymme aina asiakkaan sisäisen tarinan tutkimiseen, jossa erilaisten tutkitusti toimivien harjoitteiden avulla tuomme tuon tarinan näkyväksi sekä tunnistamme sen vaikutuksen siihen, kuinka tunnemme ja toimimme. Tarinan avulla päivitämme yksinkertaistettuna ajatuksemme, tapamme ajatella. Ajattelukykymme paranee ja tietoisuutemme nousee uudelle tasolle.

Tapamme tuntea.

Tarina puolestaan luo tunteemme, ja tunteet ratkaisevat sen kuinka toimimme tai jätämme toimimatta. Omien tunteiden tunnistaminen sekä niiden johtaminen mahdollistaa uudenlaisen toiminnan. Toiminta joka ei tähtää hetkelliseen mielihyvään vaan kestävään onnellisuuteen. Kun osaamme johtaa ja hyödyntää tunteitamme, ne palvelevat meitä ja saamme niistä juuri tarvittavan polttoaineen joka saa meidät tarttumaan todellista lisäarvoa tuottaviin asioihin ja saavuttamaan päämääriämme nopeammin.

Tapamme toimia.

On olemassa universaaleja toimintatapoja joita noudattamalla saa halutun tuloksen. Esimerkiksi  painon pudottamiseen on tarjolla mitä erilaisempia dieettejä, mutta kaikissa ihmiskehoissa on tietyt lainalaisuudet mikä mahdollistaa painon pudottamisen. On myös olemassa strategiat kuinka saat mielen rauhoittumaan, ajanhallinnan haltuun, elinvoimasi virtaamaan, yrityksen menestymään, rahatilanteen kohentumaan jne. Sanotaankin että menestys on 10 % strategiaa ja 90% psykologiaa. Ja painon pudotuksen suhteen usein mikä tahansa perusterveellinen dieetti toimii jos vain noudatat sitä. Meillä on nyt kätemme saatavilla niin paljon tietoa ja strategioita mihin tahansa muutokseen mutta haasteemme nykypäivänä onkin viedä tieto käytäntöön.

Tämän TTT-metodin avulla olen uudistanut useita kertoja niin asiakkaitteni kuin omia elämäntapojani.

 

Sen avulla on helpompi sukeltaa syvemmälle jotta voi nöyrästi tutustua itseensä. Se tuo selkeyttä ja antaa rohkeutta päästää irti vanhasta totutusta, luodaksemme uusia tapoja tarinoida, tuntea ja toimia.

1s1.png

Tuntuuko tapojen muuttaminen vaikealta?

Opi lisää kuinka TTT-metodi voisi auttaa sinua

toteuttamaan muutokset joita olet toivonut?

TUNTEET

TARINA

TOIMINTA

bottom of page